Sidan kommer att uppdateras med mer information inom kort

Initium novum betyder "Ny Början". När jag fick möjligheten att namnge denna underbara F1:a, tänkte jag att ny början var ett passande val.
Init kommer från Michigan och är en del av Maine Coon Foundation Preservation Project.
Mer info nedan bilderna!

Init's mamma
Blåsköldpadda-vit (Kallad "Kiwi")

Pappa till Init
Svarttigré

Till vänster är Init, i mitten är hans bror som nu bor hos CoonOpry, till höger är Init's syster som bor hos KittyInTheCity
Dessa tre kallas Port Huron-syskonen:
Mamman och pappan till syskonen i Michigan togs om hand av en omtänksam familj som ville hjälpa en lokal gård med en etablerad koloni av långhår, man kan anta att de har ett mer avlägset släktskap, men dock okänt. En vän till familjen kom med de två föräldrarna till familjen.

Även om familjen hade goda avsikter kastrerade de inte föräldrarna, och deras parning resulterade i den vackra kullen av bebisar, både solid och tabbymönster.
Kullen bestod av en sköldpaddshona som stannade hos familjen, en svartvit hona, en rödtigré hane, och en rödtabby hane.

På grund av bristen på ekonomi för att kunna ge katten och kattungarna vård, rådde jag familjen att kastrera deras kvarvarande honor och hålla dem inomhus.
Fadern hade rymt. Familjen hade känslomässiga band till mamman Kiwi och lät henne inte flytta med kattungarna; familjen tog dock till sig råd om ett tillgängligt lokalt TNR- och kastreringsprogram.

De två hankattungarna och den svartvita honan är nu etablerade F1 foundation-katter under MCFP, inklusive Layabout Initium Novum of MCFP (bosatt hos Malin Sundqvist, ägare till katteriet Dagdrivarn), Julius of MCFP (bosatt hos Sheila Haskins, co- grundare av MCFP och ägare av katteriet Coonopry), samt Annabel Lee of MCFP (bor hos Olivia Speicher (grundare av MCFP och ägare av katteriet Kitty in the City).