Mea Spes Nova betyder "Mitt nya hopp". När jag fick möjligheten att namnge denna underbara F1:a, tänkte jag att mitt nya hopp var ett bra val.
Nova kommer från NE Ohio och är en del av Maine Coon Foundation Preservation Project.
Mer info nedan bilderna!

Nova's mamma

Nova med syskon

Nova kommer från en avlägsen bondgård i Rome, Ohio närmaste större stad är Cleveland, OH

En gård i norra Ohio behövde hjälp med sin kattpopulation. Nedan direkt översatt från text från MCFP.
Även om bönderna var mer involverade i sina getter, får och kaniner, hade de inte noga övervakat sina katter och kattungar förrän alltför många hängde omkring.
De bestämde sig för att söka hjälp för att skingra kolonin. Mamman till en kull kattungar skulle steriliseras och behållas.

Hon var verkligen en coon-katt, starkt vackert tigrémönsrad-vit, en lång och rektangulär kropp och en imponerande svans med både fyllighet och längd.
Mamman var egentligen inte intresserad av att komma för nära, men tack och lov togs en bild eller två innan hon gav sig ut på en musextravaganza för näring.
Hennes kattungar skulle behöva hitta hem. Två tigréflickor (en padda) kallades "tabby tvillingarna" och noterades som energiska och fulla med fluff.

De fördes till MCFP för observation och testning.
Dessa honor är nu två F1 foundationkatter of MCFP. Svartsköldpaddstigrén, Mea Spes Nova of MCFP, bor nu hos Malin Sundqvist (ägare av katteriet Dagrivarn); Svarttigrén, Bratty Catty of MCFP, bor hos Olivia Speiche(en av grundarna till MCFP och ägare till katteriet Kitty in the City).